Här skapas ny köpkraft för det dagliga behovet

Jasmine Jarne, Leasing Manager Citycon

Varför ska man etablera sin butik eller verksamhet i just Kista Galleria?

  • Som handelsplats har vi precis firat 45 år och det har hänt en hel del under åren. Kista galleria har alltid haft en hög puls och den ser vi ökar mer och mer nu efter pandemin. Vi ser just nu över vårt kommersiella utbud och har även möjligheter till att klustra om och förbättra tillgängligheten för våra besökare och hyresgäster, vilket också möjliggör nya möjligheter för nya aktörer att hitta rätt storlek och plats i gallerian för just deras verksamhet.
  • Kista är ett fokusområde i Stockholm och det kommer att hända mycket runt omkring Gallerian. Tvärbanan kommer t.ex. att stanna precis utanför en av våra entréer, vilket gör oss till en ännu starkare knutpunkt. Fler bostäder byggs i närområdet och det kommer att adderas en hel del ny köpkraft för det dagliga behovet i framtiden. I projektet Kista Limitless räknar man med ca 8 000 nya bostäder och ca 8 000 nya arbetstillfällen inom de närmsta åren och vi på Citycon vill etablera 300 bostäder ovanpå och i anslutning till gallerian.

 

Vad gör just Kista Galleria unik från andra gallerior?

Det är enkelt att ta sig till Kista Galleria, här har vi både busstorg, tunnelbana och gångavstånd till pendeltåg vilket gör det lätt att ta sig hit både vardagar och helger. I vårt närområde arbetar ca 35 000 människor, och det är många som kommer till Sverige och jobbar inom IT som hamnar just i Kista. IT är kanske det första man tänker på men Kista är också ett stort center för forskning vilket lockar många arbetare och studenter inom forskning från andra länder hit.

Självklart är vårt hjärta foodcourten en av de top of minds unika sakerna vi har i gallerian. Vår foodcourt firade 20 år i år och består av en blandning av etablerade kedjor och lokala aktörer som bara finns hos oss. Foodcourten i Kista är enligt min mening den bästa vi har i Sverige, både i utbud, utseende och i puls. Här är det fullt av resturangäster från öppning till stängning hela veckan. I höstas hade vi en nyinvigning av Foodcourten efter ett projekt vi har haft tillsammans med våra hyresgäster där vi tillsammans tog fram nytt möblemang och sittytor. Idag har foodcourten en varmare och mer restaurangkänsla än tidigare och slog rekord i våras med flest antal serveringar på en dag. Foodcourten är en stark samlingsplats både för lunchgästen men också för familjemiddagen där alla kan välja sin favorit och sitta tillsammans.

Hos oss finns det du behöver i vardagen, ett stort utbud av dagligvaror, både etablerade kedjor men också lokala aktörer som specialiserar sig på ett noga utvalt utbud från Mellanöstern som du inte kan hitta någon annanstans. Vi har ett av de mest besökta biblioteken i Stockholm, två gym, Bio, Go-cart, Carhub (bilbesiktning, biltvätt och bilservice i garaget) för att nämna några av våra unika aktörer inom nöje och service.

 

Kan du berätta om några spännande, kommande nyheter?

  • Lager 157 öppnar en 2000 kvm stor butik i f.d. Afound till hösten. Detta blir verkligen en aktör som vi tror kommer att både tillfredsställa de besökare vi har på platsen idag och även locka hit nya kundgrupper.
  • Vi satsar just nu på att skapa ett hållbarhetskluster. Första aktören ut är Matmissionen som tar över Systembolagets tidigare lokal i norra delen av gallerian. (Systembolaget har flyttat till södra delen av gallerian och ligger nu mitt emot ICA Kvantum).
  • Vi har under våren gjort en facelift av Kistagången där vi har skapat en varmare och ljusare känsla i gången. Vi har även fräschat upp våra trappuppgångar till våra kontorshyresgäster där ni som besökare kan besöka BVC, vårdcentral, Jobbtorget med flera.
  • Vi satsar mer och mer på service och nästa aktör som öppnar är Vaccindirekt som ni kommer att finna vid entrén mot Kista Torg. De öppnar i mitten av Juli.

Vi har såklart fler spännande projekt på gång som vi kommer återkomma till längre fram.